Friday, December 23, 2011

Hari Yang Penuh Tanda Tanye???


bila hati sedang marah, hal yang remeh di anggap susah, kesilapan sedikit pun ditengking dijerkah, si pendengar berhati kecil berwajah tabah, sedikit pun tak tersuara kesal atau gundah, namun di hati siapa menduga ia terasa sedang diratah..

jangan mengikut emosi sendiri, perasaan insan lain diketepi, bukankah sabar itu lebih bererti, lawan sedikit nafsu amarah yang menyala di hati, jangan biar kemenangan berpihak kepada iblis dan syaitan yang sentiasa mencuri peluang untuk menguasai

''orang kata sedih dan gembire adalah keseimbangan hidup..
kegembiraan adalah satu rahmat..
kesedihan pula adalah suatu nikmat..
Jike tiada ksedihan..
tiadalah kegembiraan..
semua ini adalah ketentuan Tuhan dan tempuhinye dengan keredhaan dan kesabaran''


Manusia memang selalu alpa dengan kehidupan dan ke angkuhan dunia sehingga lupe pada kerendahan diri... sering perkatakan tentang maruah diri tapi dalam keadaan yang tidak sedar kite telah menjatuhkan maruah dan memfitnah orang lain...

adilkah bagi orang yang terkena semburan beracun sedemikian??? terutama pada mangse keadaan yang tak tahu ape2 dan cube untuk menyelamatkan keadaan terkena sekali... em manusia2... harap tak terlibat atau tak menjadi seperti orang sedemikian kerana sikap sedemikian menyebab ramai orang sakit hati dan mengeruhkan suasana dan perhubungan persahabatan..

''jangan sesekali dan mudah menuduh orang menjatuhkan maruah kite sedangkan kite yang menjatuhkan maruah diri sendiri''


**teruji gak kesabaran pasal petang tadi...tq kawan2 yang cube backup hehehe... (^_^)!!Terima Kasih Sebab Sudi Baca....Jangan Lupe Komen Dan Like ye!!

0 Corat Coret:

Copyright @ segala penulisan adalah hak milik cik zura