Monday, December 12, 2011

Bahaya Kepak Ayam Pada Perempuan!!!!
selamat pagi sume.... 

Bahaye kepak ayam??? mesti sume tertanye2 kan.... sebab aku pun suke sangat kepak ayam ni..sedap tau.. tapi pas bace artikel ni terus pk banyak kali....

Elakkan makan kepak ayam dengan kerap bagi kaum hawa sebab kepak ayam mengandungi 1 bahan kimia yang di sebut steroid yang di suntik oleh ayam bagi mempercepatkan pembesaran ayam tersebut bagi memenuhi permintaan dunia...

korang tahu tak stroid ni akan di suntik di leher ataupun kepak ayam so kepekatan bahan kimia 2 kat 2 bahagian ayam tersebut amatla tinggi... jike kaum hawa kerap makan bahagian tersebut  akan mengalami PERTUMBUHAN SISTA (CYST) DALAMAN. 

Tak caye meh bace artikel ni.....

Kisah Benar, Seorang rakan baru-baru ini mempunyai ketumbuhan dalam rahim, dan dia menjalani pembedahan untuk membuang sista tersebut. Sista yang dikeluarkan adalah dipenuhi dengan darah yang berwarna gelap.
Dia menyangka bahawa dia akan pulih selepas pembedahan tetapi jangkaannya salah. Ketumbuhan berlaku hanya beberapa bulan kemudian. Beliau bergegas turun ke pakar sakit puan itu untuk bertanyakan masalahnya. Semasa rundingan, doktor bertanya soalan yang memeranjatkan beliau.
Doktor bertanyakan adakah dia adalah seorang pengguna yang kerap memakan kepak ayam dan dia menjawab ya, tertanya-tanya tentang bagaimana, dia tahu tabiat makannya. Sebenarnya pada hari ini ayam disuntik dengan steroid untuk mempercepatkan pertumbuhan mereka supaya keperluan masyarakat ini dapat dipenuhi. Keperluan ini adalah tidak lain daripada keperluan untuk makanan.
Ayam-ayam yang disuntik dengan steroid biasanya disuntik di leher atau kepak. Ini disebabkan di tempat-tempat ini bahawa kepekatan tertinggi steroid wujud. Steroid ini telah menyebabkan kesan ke atas badan kerana ia mempercepatkan pertumbuhan.
Ia mempunyai kesan yang lebih berbahaya dalam kehadiran hormon wanita, ini membawa kepada wanita yang lebih cenderung untuk pertumbuhan sista yang di dalam rahim. Oleh itu, saya menasihati orang di luar sana untuk melihat diet mereka dan juga mengurangkan kekerapan mereka memakan kepak ayam.
informasikini.com

 **** em.... bahagian yang aku suke kepak & leher..em......kalo ayam kampung xpe kot hehehe
!!Terima Kasih Sebab Sudi Baca....Jangan Lupe Komen Dan Like ye!!

Copyright @ segala penulisan adalah hak milik cik zura